Pages - Menu

La parella, elogi de l'amor serè

Passejant pel Moll de la Fusta trobareu aquesta parella de bronze asseguda sobre la paret que separa el desnivell entre el port i passeig. La parella en qüestió és obra de l'artista xilè Lautaro Díaz i va ser oferta per l'autor al Port de Barcelona per integrar-se en les reformes que es van realitzar en aquell lloc al 1998.

La Parella és una escultura figurativa, estilitzada i de trets expressionistes que reprodueix l'estampa d'una parella contemplant el paisatge que els envolta, en aquest cas els vaixells ancorats en el port, potser representació d'anhels compartits, promesa d'un viatge comú més enllà de l'horitzó.

Si bé l'escena pot semblar-nos d'un cert estereotipat romanticisme, sorprèn la falta de braços en ambdues figures que, llegim, obeeix a l'admiració de Lautaro Díaz per les escultures descobertes en restes arqueològiques. D'alguna manera, sembla que aquesta amputació, aquí premeditada, ens remet a aquells temps pretèrits en els quals els clàssics van forjar els temes eterns i, així, La Parella ens presenta un amor contemplatiu, serè, que es construeix a poc a poc i que ens fa sentir centrats al món.ARTISTA: Lautaro Díaz (Valparaíso, 1953)
TÍTOL: La parella.
DATA D'INAUGURACIÓ: 1998 (en aquest lloc des de 2002)
LOCALITZACIÓ:   Moll de la Fusta.
COM ARRIBAR: Metro III: Drassanes - BUS: H14, V13
WEB DE L'ARTISTA: facebookTROBAREU A PROP:

Esportius de la mar(1969) de Joaquim Ros i Sabaté.
A Joan Salvat Papasseit (1992) de Robert Krier.
Gambrinus ((1989) de Xavier Mariscal.


ALTRES OBRES DE LAUTARO DÍAZ ALS CARRERS DE BARCELONA:

A Salvador Allende. Retrat escultòric del president xilè col·locat sobre una placa on se'ns recorda un altre onze de setembre, el cop d'estat a Xile en 1973. A l'escultura destaquen aquestes ulleres tan definitòries del personatge que es retrata.
A Victor Jara. Placa dedicada al director teatral, poeta, cantant i compositor xilè on, a més del retrat de perfil de l'artista, homenatjat, podem llegir la cita d'una de les seves significatives frases: "Yo no canto por cantar ni por buena voz, canto porque la guitarra tiene sentido y razón".