Pages - Menu

On la mala herba creix

"Tenien tants interessos en la construcció
que no van parar d'enderrocar"
Descripción TEXTO
Descripción TEXTO
Descripción TEXTO
Descripción TEXTO
Descripción TEXTO
Touch Slideshow

No insistirem en el que és evident, Barcelona està plena de solars buits fruit de la precipitació i manca d'una planificació seriosa i responsable en que l'expropiació urgent, sigui com sigui, va anteposar uns suposats interessos urbanístics futuribles a la tossuda realitat quotidiana i al tan pregonat esclat de la bombolla immobiliària.

Ara, entre mitgeres on encara es distingeixen marques d'espais compartimentats, restes arqueològiques dels que hi habitaven, s'estenen desenes de metres de terreny que comencen a ser ocupats, quan no totalment envaïts, per males herbes, dicotiledònies de fulla perenne que bé podrien qualificar-se com les autèntiques plantes de l'oblit.
No obstant això, en molts d'aquests espais abandonats emergeixen expressions d'art popular que, tot i no ser sempre de caràcter reivindicatiu, lluiten contra el poder amnèsic de la vegetació. Donem aquí mostra fotogràfica d'alguns d'ells.


Les fotografies que pots veure aquí han estat preses en els barris de Poblenou i Vallcarca, tots dos, encara que per diferents causes, paradigmes del solar abandonat a Barcelona.


ET POT INTERESSAR:


ART A LES MITGERES DE BARCELONA

Ja fa temps que les mitjaneres s’han convertit en un espai idoni per a l’exhibició d’art al carrer ja sigui per iniciativa de l’administració per millorar el paissatge urbà o per iniciatives particulars d’associacions, col·lectius i artistes que troben en aquestes superfícies una plataforma on expressar-se públicament.

Trobareu en aquest link un índex en construcció d'aquestes mitgeres.
 ADEU VALLCARCA. Article del 2011 publicat a elpaís.com que ens intrudueix en la problemàtica de la transformacio de Vallcarca..
 ACTIVISME A VALLCARCA. La problemàtica de Vallcarca analitzada a Comuns Urbans Barcelona, un bloc de L’Observatori Metropolità de Barcelona.
 PROGRAMA MUNICIPAL PLA BUITS. Programa de l'Ajuntament per intentar dinamitzar els terrenys en desús de la ciutat.