Pages - Menu

Festes de Gràcia.
L'art del reciclatge

Tots els anys, a mitjans d'agost, els veïns de la Vila de Gràcia converteixen el seu barri en un gran parc temàtic per celebrar la seva Festa Major. Les associacions de diferents carrers preparen durant tot l'any la decoració i transformarció de l'aspecte de les seves vies en originals passejos ornamentats amb fustes, teixits, figures de paper maixé i gran diversitat de materials reciclats. Generalment, els diferents carrers escullen un tema que articula tota la decoració.

L'abarrotat carrer Fraternitat de Baix decorat amb motius que representen un fons marí, guanyador del Primer Premi d'Honor.

Aquest any, per exemple, els carrers de Gràcia s'han vestit de temes marins, aventures espacials i de pirates del Carib, catifes de festival hollywoodià, jardins de flors o l'inevitable Jocs de trons, entre d'altres temes. A més, els carrers s'omplen també de nombroses activitats, jocs infantils, concerts, dinars de germanor, etc .. En conjunt, Gràcia es converteix durant aquests dies de festa en un lloc d'interès que atrau milers de persones.

No podem parlar d'art en sentit estricte (alguns anys han hagut excepcions) en una contemplació global de les Festes de Gràcia però sí que crida la nostra atenció la creativitat dels veïns del barri per a la reutilització de materials de reciclatge (ampolles de plàstic, oueres de cartró, bosses d'escombraries i molts altres) per a la creació d'elements ornamentals de gran plasticitat i fotogènia.

Trobareu més informació sobre les Festes de Gràcia a: festamajordegracia.cat


Corals i peixos creats amb materials reciclats, exemples d'elements decoratius utilitzats al carrer Fraternitat de Baix, guanyador del Primer Premi d'Honor d'aquest any.

Suggerents textures en l'accés principal del carrer Llibertat que aquest any ret homenatge a les pel·lícules de ciència ficció.

Resplendents meduses sota un cel d'estrelles al carrer Joan Blanques de baix de tot.

Temps de flors a la placa Rovira i Trias. El veïns han covertit l'espai en un esplendorós jardí de materials reciclats.

Blaus dies de pluja a la plaça Vila de Gràcia.

Sens dubte el principal interès popular està en les portalades dels carrers que converteixen el barri en un parc temàtic i en aquelles figures que, per simpatia o significació, bé mereixen un selfie. Deixem constància d'alguns exemples per no decebre els que puguin ensopegar amb aquesta entrada del bloc.

Selfie amb l'os de paper de la Plaça Vila de Gràcia.

Sota el mar, al carrer Verdi, podem veure els perills que amenacen als surfistes

Una entrada de cinema. Al carrer Llibertat ens conviden a passejar entre significatius títols del cinema SF.

Dos vaixells pirates creuen el carrer Progrés recreant les aventures del capità Jack Sparrow.

Pops gegants que surten de les persianes i Anna Frank somiant amb viatges en globus. IMATGES inspirades en els relats de Jules Verne al carrer Travessia Sant Antoni, guanyador aquest any del Premi al detall artístic.

Pinotxo, gavines amb cap de bombeta i altres éssers fantàstics dins d'una balena al carrer Mozart.

Trobareu més informació sobre les Festes de Gràcia a: festamajordegracia.cat