Pages - Menu

El megalitisme contemporani
de Xavier Corberó

A la inauguració de Morpho's Nest in a Cadmium House l'artista Lluís Lleó retia homenatge a l'escultor Xavier Corberó mort un any abans d'aquesta inauguració. Als carrers de Barcelona trobem diverses obres d'aquest escultor qui, a més, va tenir un paper destacat com a assessor de l'Ajuntament per contemporitzar l'art públic de la ciutat incorporant obres d'autors de prestigi internacional amb vista als Jocs Olímpics del 92.


Algunes obres de Xavier Corberó estan fetes amb monòlits de pedra treballats subtilment per adquirir formes antropomòrfiques surrealistes. En l'escultura que veiem aquí, La Familia, Corberó concep l'obra com un monument megalític que ens remet als orígens de l'home i les relacions socials fent servir cinc figures que estableixen un diàleg entre elles.

L'aspecte primitiu del conjunt escultòric contrasta en el nou escenari 22 @, un barri on la tecnologia i la modernitat prevalen amb tal intensitat que gairebé sembla una obsessió insana. En certa manera, l'obra de Corberó adquireix un significat especial en aquest lloc, reivindicant la naturalesa i les relacions humanes en un context de supremacia tecnològica i recordant-nos els orígens ancestrals d'aquesta vocació totèmica i grandiloqüent que contemplem en aquest lloc dominat per tanta torre babilònica.


ARTISTA: Xavier Corberó (Barcelona, 1935 - 2017)
TÍTOL: La Familia.
DATA D'INAUGURACIÓ: 2003
LOCALITZACIÓ:   Carrer Sancho de Àvila, 128.
COM ARRIBAR: Metro IV: Llacuna - BUS: 6
Viquipèdia: Breu informació sobre l'artista
ALTRES LINKS: BLANC SOBRE BLANC. Repotatge dedicat a Xavier Corberó a TV3.TROBAREU A PROP:

Dell'Arte (1990),
de Jaume Plensa.
Edifici Media-TIC (2010)
disseny d'Enric Ruiz-Geli.
Guardians (2018),
de Xavier Mascaró.
ALTRES OBRES DE XAVIER CORBERÓ ALS CARRERS DE BARCELONA:

Columnes de terme (1998).
El viatger (1992).
A Nicolau Maria Rubió
i Tudurí
(1983).

A Josep Tarradellas,
Ja sóc aquí
(1998).
Al·legoria a la vida (1988).