Pages - Menu

Poema Visual Transitable en tres parts

Poema Visual Transitable en tres parts és un poema visual corpori del poeta Joan Brossa situat als Jardins de Marià Cañardo Lacasta, al costat del Velòdrom d'Horta.

El poema està dividit en tres parts. A la primera, Naixença, una "A" gegant ens convida a començar el recorregut per El Camí, un espai de transició on parèntesi, punts suspensius, comes i altres signes de puntuació sembren la gespa del parc conduint-nos fins Final, la tercera i darrera part del poema, on trobem les restes d'una A derruida.



Interrongant en el camí i migdiada entre parèntesi. Dos dels signes que trobem a la segona part del poema.


Final. Darrera part del poema on trobem les ruïnes d'una gran A majúscula.




ARTISTA: Joan Brossa (Barcelona, 1919 - 1998)
TÍTOL: Poema Visual Transitable en tres parts.
DATA D'INAUGURACIÓ: 1984
LOCALITZACIÓ:   Jardins de Marià Cañardo Lacasta.
COM ARRIBAR: Metro LIII: Mundet - BUS: 27, 60, 76, H4.
WEB DE L'ARTISTA: Fundació Joan Brossa. Aprofundeix en la vida i obra d'aquest autor i segueix les activitats organitzades per la fundació.





TROBAREU A PROP:

Parc del Laberint d'Horta

A poca distància del Poema Transitable de Brossa trobareu el jardí històric més antic que es conserva a Barcelona.
Construït per Domenico Bagutti entre 1794 i 1804, el parc és un espai on conviuen un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX i on descobrireu nombroses escultures, així com diversos estanys, cascades, fonts, un petit canal que recorre el recinte superior, l'antic palauet amb trets orientalistes de l'aristocrática família Desvalls i el popular laberint realitzat amb xiprers retallats.